Instructie

Image

Saskia Hutten

 
 

Ik ben Saskia Hutten-Nijland, 46 jaar en ik woon in De Tike. Op woensdagmiddag geef ik les bij de Maartenruiters. Al vanaf mijn 6e jaar hebben pony's en paarden een grote rol in mijn leven gespeeld. Eerst op een manege en al snel kreeg ik een eigen pony. Veel pony's en paarden zijn gekomen en gegaan. In de loop van de jaren heb ik veel paarden zadelmak gemaakt en doorgereden, met probleempaarden gewerkt en met meerdere paarden in de klasse Z dressuur gereden. Met mijn huidige merrie heb ik de klasse ZZlicht bereikt. Tevens heb ik met deze merrie een aantal dressuurpaarden gefokt. Op dit moment houd ik me wat meer bezig met de springsport en geef privélessen bij klanten aan huis of bij mij thuis.

Ytje de Vries
Oruninstructrice

Ik ben 31 jaar en woon in het mooie dorpje Ee. Van jongs af aan ben ik dus al bezig met de paarden en daarom is het ook niet zo raar dat ik de opleiding Paard & Management ben gaan doen aan hogeschool Van Hall Larenstein te Leeuwarden.  Ik sport graag, doe aan hardlopen, ga elke week naar pilates en ik rij natuurlijk paard.

Mijn hele leven wordt al beheerst door paarden. Toen ik 5 jaar oud was kregen mijn zusje en ik onze eerste pony. Het was een witte Shetlander genaamd Sneeuw Witje.  Ik heb een eigen paard die ik in het ZZ-licht start (zie foto) en ik zal binnenkort een paard starten in het M1, dit paard rij ik voor eigenaren.

Ik werk ook bij Stal Nella Bijlsma, dit is een springstal in Giekerk. Ik help daar mee om de paarden te trainen en doe natuurlijk ook nog andere werkzaamheden die nodig zijn op stal. Ik krijg zelf wekelijks clubles bij de Maartenruiters van Gotien Sipsma en ik les ook nog bij Nella Bijlsma.

Daarnaast geef ik op verschillende verenigingen en bij mensen thuis les aan kinderen en volwassenen. Bij vereniging De Maartenruiters geef ik maandagavond en vrijdagmiddag les. Maandagavond geef ik ook les aan mensen met een beperking, met hulp van de vijf vaste vrijwilligers: Rienk Kooistra, Barbara van der Ploeg, Tineke de Haan, Renate Reitsma en Alisa Boersma. In mijn lessen vind ik het belangrijk dat er een goede sfeer is, dat iedereen met plezier naar les gaat en met een voldaan gevoel weer naar huis vertrekt. Ik vind het mooi om te zien hoe iemand groeit tijdens de lessen en dan bedoel ik niet alleen in het rijden, maar ook in het hele doen en laten. Dat kinderen elkaar gaan helpen, elkaar tips durven te geven en steeds zelfverzekerder worden. Daar doe ik het voor, het is prachtig om te zien hoe een onervaren ruiter uitgroeit tot iemand die in staat is om anderen op een positieve manier te kunnen helpen.

Berdien Talens

Ik ben Berdien Talens, 29 jaar en ik woon in Kollum.

Toen ik 8 jaar oud was ben ik begonnen met ponyrijden bij de Maartenruiters. Na heel wat jaartjes van lesrijden en adoptiepaarden, mocht ik met de pony van een vriendin gaan wedstrijd rijden en al snel daarna volgde een eigen paard. Ik heb verschillende paarden in de dressuur uitgebracht.

Ik heb op het AOC Friesland de opleiding Paardenhouderij en Management gevolgd en hier heb ik ook mijn Orun diploma behaald. Na mijn opleiding heb ik bij verschillende maneges en bedrijven gewerkt en lesgegeven (ook bij de Maartenruiters op zaterdagochtend)

Sinds 4 jaar werk ik fulltime als leidinggevende in de horeca. Hierdoor zijn de paarden op een lager pitje gekomen en ben ik toen gestopt met lesgeven.

2 jaar geleden heb ik mijn eigen paard verkocht en sindsdien rijd ik voornamelijk recreatief.

Nu geef ik les op de maandagmiddag en dat doe ik met veel plezier!

Heleen Balkema

Binnenkort meer over onze instructrice Heleen Balkema

Anne Noordenbos

Binnenkort meer over onze instructrice Anne

Jelly Hager

Vaste inval-instructrice. Binnenkort meer over Jelly

Jannie Brouwer

Ik ben Jannie, 33 jaar en woon in Kollum. Jaren geleden heb ik lesgegeven bij de Maartenruiters.  Dit doe ik nu niet meer maar geef af en toe een interne-training.