Nieuws

17 juni 2021

Afscheid

In maart lieten we weten dat Krissy naar Berdien ging om daar te herstellen van een peesblessure. We hoopten allemaal dat de rust haar goed zou doen. Helaas ging Krissy niet vooruit. In mei kwam de dierenarts kijken en die had slecht nieuws: de buigproef was ronduit slecht en de vooruitzichten eveneens. Duidelijk was dat Krissy geen manegewerk meer kon uitvoeren. We zijn toen op zoek gegaan naar een geschikt plekje voor Krissy. En we waren blij om te horen dat de 2e eigenaar van Krissy haar graag weer terug wilden. Ze staat daar samen met een groepje oudere pony’s, die genieten van hun oude dag. We wensen Krissy veel plezier daar en hopen dat ze in de komende tijd goed herstelt.
Read More »
17 juni 2021

NL Doet

Zaterdag 29 mei stond in het teken van NL Doet. De dag ging van start met een mooi groepje vrijwilligers. Goed om te zien was dat zich ook spontaan mensen meldden om mee te helpen. Uiteindelijk hebben we de klus geklaard met een grote groep vrijwilligers. We vonden het prachtig om te zien dat ook de jeugd zijn steentje bijdroeg. De innerlijke mens werd goed verzorgd met drinken, wat lekkers op tafel en een goede lunch, dankzij de kantinecommissie. Het was een gezellige, maar ook een productieve middag. Er werd flink geschuurd en geverfd met als resultaat dat de springbalken weer voorzien zijn van mooie kleurtjes. We willen iedereen hartelijk bedanken voor de hulp!
Read More »
7 mei 2021

Joy

Al enige tijd gaat het niet zo goed met Joy. Ze lijkt de laatste tijd in de knoop te zitten met zichzelf. Wellicht komt dit voort uit de blessures die ze heeft gehad. Dit uitte zich helaas in oncontroleerbare uitspattingen en zorgde voor veel stress bij Joy. Op dierenartsadvies mag ze voorlopig niet ingezet worden op de manege. Voor haar rust en herstel staat ze nu bij Rianne. Het fijne is dat we Joy kunnen volgen op Instagram op pagina: joy.maartenruiters. Neem maar eens een kijkje, want het is goed om te zien dat het nu al beter met Joy gaat! We wensen Joy een goede tijd bij Rianne.
Read More »
6 mei 2021

Uitslag Poiesz Jeugd Sponsor Actie

De Poiesz Jeugd Sponsor Actie is alweer ruim een maand ten einde. We hebben met z’n allen 23565 munten gespaard. Dat heeft geresulteerd in een mooi bedrag, maar liefst € 1073,-.Een officiële uitreiking van de cheques door de Poiesz zat er ook dit jaar niet in vanwege de coronamaatregelen. Dat mag de pret echter niet drukken. Het is en blijft een prachtig resultaat! Als afgevaardigde van de Maartenruiters had Desirée de Roos de eer om de cheque op te halen bij de Poiesz in Kollum.We willen de Poiesz hartelijk bedanken voor het uitschrijven van de Sponsor Actie en het, elk jaar weer, steunen van de plaatselijke sportverenigingen. En onze grote dank gaat uit naar iedereen die mee gespaard heeft en de sponsoractie tot een succes heeft gemaakt!
Read More »
7 april 2021

Een nieuw gezicht

kortgeleden hebben we Beatrix mogen verwelkomen bij de Maartenruiters. Beatrix is een lieve C-pony van 134 cm groot van het ras Welsh. Ze is met haar 23 jaar zeer fit en energierijk. Bea, of Trixie, zoals ze ook al liefkozend genoemd wordt, is heel braaf, luistert goed en vindt het leuk om een ritje met je te maken. Ze is dan ook heel geschikt voor de beginnende ruiters onder ons. Bij binnenkomst was ze nieuwsgierig en relaxed. Natuurlijk zal ze nog even moeten wennen, maar we denken dat ze zich thuis zal voelen bij ons. We wensen haar veel plezier en een leuke tijd toe bij de Maartenruiters.
Read More »
20 maart 2021

Krissy

Krissy is vanaf 19 maart uit logeren. Krissy kampt al enige tijd met een peesblessure. Helaas is ze daarmee niet in te zetten voor manegewerk. Gelukkig hebben we Berdien bereid gevonden om haar de training, aandacht en liefde te geven die nodig is voor een goed herstel. Dit zal wat tijd kosten. Daarom wordt er in het najaar van 2021 gekeken hoe Krissy er voor staat. We zijn erg blij dat Berdien deze taak op zich wil nemen en we wensen haar en Krissy veel succes de komende maanden. Uiteraard blijven we de vorderingen op de voet volgen!
Read More »
12 maart 2021

Buitenbak

In februari werd de binnenbak onder handen genomen. Begin maart was de buitenbak aan de beurt. Er is gesleept, geëgaliseerd en de bomen langszij zijn gerooid. De bomen zijn afgevoerd en de grond is ook daar geëgaliseerd zodat het er weer netjes uitziet. De komende maanden zal bekeken worden of de drainage nog goed werkt. Met andere woorden: we zijn klaar voor het buitenseizoen. Nu nog wachten op mooi weer, zodat er buiten lessen gegeven kunnen worden.
Read More »
12 maart 2021

KNHS loterij

Onze vereniging doet mee aan de KNHS loterij. Er vallen prachtige prijzen te winnen, zoals 1000 euro shop tegoed bij Agradi, een verzorgingspakket van Agradi of een starterspas. En wat te denken van een Masterclass van Horseriding.Academy, of kleding van KNHS. Één lot kost slechts € 2,- en 80% daarvan gaat naar onze vereniging. Een win win situatie dus! Steunt u ons ook? Koop een lot (of meerdere natuurlijk) op https://knhsloterij.lotify.com/
Read More »
12 maart 2021

Rhinopheumonie virus

Naar aanleiding van de uitbraak van het Rhinophemonie virus in Valencia is er onrust ontstaan bij paardeneigenaren en paardensportaanbieders. Het bestuur van de Maartenruiters heeft hiernaar gekeken en besloten in deze kwestie de aanbevelingen te volgen van de KNHS en KNMvD (Koninklijke Maatschappij voor Dierengeneeskunde). Deze stellen dat verspreiding van het virus voornamelijk plaatsvindt door direct contact tussen paarden of door samen stallen in één ruimte. Ook kan de mens via kleding en handen het virus overdragen. Om verspreiding te voorkomen adviseren de KNHS en KNMvD het volgende:– vermijd zoveel mogelijk contact met paarden van andere stallen – goed douchen + schone kleding en schoenen dragen– voorkom direct contact tussen de paarden onderling– bij ziekteverschijnselen bij het paard, isoleer het dier, ga er niet mee op pad en waarschuw de dierenarts. Naast deze maatregelen gelden de corona maatregelen, die eveneens verspreiding kunnen voorkomen:– houd 1,5 meter afstand– desinfecteer je handen goed De KNSH ziet geen aanleiding om verder maatregelen te nemen en het bestuur van PSV de Maartenruiters deelt dit standpunt. voor meer informatie over het virus en de maatregelen kunt u lezen op de website van de KNHS https://www.knhs.nl/nieuws/2021/knhs-en-fnrs-volgen-advies-sectorraad-paarden-naar-aanleiding-van-uitbraak-rhinopneumonie-in-valencia/
Read More »
4 maart 2021

Binnenbak

De binnenbak van de Maartenruiters stond al een tijdje op de planning om aangepakt te worden. Afgelopen februari was het dan zover. De mannen van Loonbedrijf G.D. de Vries uit Hallum gingen aan de slag. In twee dagen tijd haalden zij de oude zandlaag eruit, werd de bak geëgaliseerd en brachten ze een nieuwe zandlaag aan. De nieuwe zandlaag moet natuurlijk nog even inwerken, maar de eerste indruk is goed. Top en snel werk van de mannen! Verder wordt er gewerkt aan vervanging van de sproeiers zodat de bak ook weer goed gesproeid en onderhouden kan worden. Laat de versoepeling van de coronamaatregelen maar komen. De bak is er klaar voor!
Read More »
3 maart 2021

Missy

Vanaf het moment dat Missy bij de Maartenruiters kwam, was zij al gevoelig op de voor hoeven. Toen dit steeds meer begon op te spelen, heeft het bestuur de hulp ingeroepen van de dierenarts om na te gaan wat er aan de hand was. Missy bleek osteolyse (verdwijnen van botweefsel) en artrose vorming te hebben. Dit is helaas niet te genezen en de verwachting is dat het steeds erger wordt. Hierdoor kan Missy geen manegewerk meer verrichten en hebben we afscheid van haar moeten nemen. We hadden graag een mooi afscheid geregeld voor zowel de ruiters als Missy zelf, maar door de coronamaatregelen was dat helaas niet mogelijk. Gelukkig heeft Missy inmiddels een liefdevol plekje gevonden bij haar oude eigenaresse, waar ze alle rust en aandacht krijgt die ze verdient. Lieve Missy, bedankt voor je inzet en vriendelijkheid. De Maartenruiters zullen je missen! We wensen je veel rust, liefde en plezier toe in je nieuwe, en tevens oude thuis.
Read More »
24 februari 2021

Poiesz Jeugd Sponsoractie

Onze vereniging doet weer mee aan de Jeugd Sponsor Actie van de Poiesz. Van 15 februari tot en met 11 april 2021 kan onze vereniging weer sparen voor een mooi bedrag in de kas. Hoe werkt het ? Bij elke € 10,- (excl. statiegeld) aan boodschappen ontvangt u 1 Jeugd Sponsor Munt. Wekelijks zijn er Jeugd Sponsor Aanbiedingen waarmee extra sponsorpunten kunnen worden gespaard. Een overzicht van de wekelijkse Jeugd Sponsor Aanbiedingen is te vinden in de wekelijkse voordeelfolder van Poiesz Supermarkten B.V. Ga in ieder geval de komende maanden boodschappen doen bij de Poiesz en geef de munten die u krijgt bij de boodschappen aan onze vereniging door deze te deponeren in de daarvoor bestemde koker in de winkel. We hopen op een mooi bedrag!! Zegt het vooral voort!!
Read More »
22 februari 2021

Nieuw Bestuur

Na de extra Algemene Leden Vergadering van 8 februari 2021 is er een nieuw bestuur aan de slag gegaan. Het nieuwe bestuur bedankt de afgetreden bestuursleden voor hun inzet. Een voorstelrondje van het nieuwe bestuur in het kort: Marijke Broekema: een bekend gezicht bij de vereniging. Ze heeft een lange staat van dienst en is bekend met het reilen en zeilen binnen de vereniging. Ze in nu vicevoorzitter. Janice Tooi: Ook een oude bekende. Ze was penningmeester tot voor twee jaar en ze heeft deze functie weer op zich genomen. Zij is al jaren rijdend lid met eigen paard. Nettie van der Kooij: Net als Janice tot voor twee jaar bestuurslid en gaat als algemeen bestuurslid weer aan de slag. Ook zij is al jaren lid met eigen paard. Ook dochter Vivian is actief lid. Kirsten Nauta: een nieuw gezicht. Zij is bereid zich in te zetten als secretaris. Een oud lid en nu weer verbonden met de vereniging door dochter Sanne. Desirée de Roos: Ook een nieuw gezicht. Ze neemt als algemeen bestuurslid de website en Facebook op zich. Ze is verbonden met de club door haar dochter Myrthe. Marja Brouwer: Is tijdens de ponytijd van haar dochters actief geweest in het bestuur. Ze gaat dit nu weer oppakken en neemt het voorzitterschap op zich. Ze is verbonden met de club als recreatief rijder en door dochter Anne-Lieke.
Read More »
20 oktober 2020

Corona

CORONA MAATREGELEN De gemeente heeft ons laten weten dat de toezichthouders meer gaan controleren of iedereen zich aan de regels houdt. Afgelopen week stonden er toch weer toeschouwers aan de bakrand. De regels staan over duidelijk aangeven. Houdt 1,5 meter afstand en ga niet aan de bakrand staan kijken naar de les!!! In de opzadelruimte mag je voor en na het de les of training, dus alleen de ruiters die hebben gereden of gaan rijden, met 4 mensen (>13 jr) aanwezig zijn. Er zijn toch nog mensen die zich niet houden aan de maatregelen daarom nogmaals de mededeling: er mag bij de les geen publiek aanwezig zijn! We willen iedereen vragen om zich te houden aan de maatregelen van het RIVM. Samengevat gelden de volgende maatregelen voor de komende drie weken in de paardensport (alle activiteiten, lessen en vrijrijden): – Waar mogelijk houdt iedereen anderhalve meter afstand. Dit mag tijdelijk worden losgelaten, bv bij begeleiding tijdens het op- en afzadelen; – Ga thuis naar het toilet, was thuis je handen, ontsmet je handen bij de manege, hoest en proest in de elleboog; – Er vindt een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de les, de instructie zal de ruiter vragen of hij/zij klachten heeft;Heb je klachten, blijf thuis! – Er mag geen publiek aanwezig zijn bij paardensportactiviteiten. Dit geldt ook voor lessen en wedstrijden. Kinderen met eigen paard/pony mogen door 1 persoon begeleid worden naar de rijbak. Daarna verlaat de begeleider de manege.Dat betekent dat ouders/verzorgers enz. niet meer bij trainingen en lessen aanwezig mogen zijn. Ouders en/of begeleiders enz. kunnen tussendoor naar huis gaan of bijvoorbeeld in de auto wachten; – Ruiters mogen maximaal 15 min voor aanvang van de les aanwezig zijn in de manege– Ruiters moeten de manege verlaten zodra zij klaar zijn met hun les, training en/of
Read More »
20 oktober 2020

Frans v/d Heuvel

GASTLESSEN FRANS VD HEUVEL Zondagmiddag 25 oktober komt Frans vd Heuvel weer lesgeven bij de manege. Lijkt het je leuk om mee te doen? Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Rixt Botma via rixtbotma@hotmail.com
Read More »
3 juni 2020

Welkom!!

Even voorstellen!! Welkom op de manege Mona-Lisa 💕.Vandaag is Mona-Lisa bij onze manege komen wonen. Mona-Lisa is een D pony van 1.43. Een hele lieve leergierige merrie die ook van een sprongetje houdt. We hopen dat Mona-Lisa het bij ons heel fijn gaat hebben.
Read More »
29 mei 2020

Lessen

We hebben goed nieuws! Het bestuur heeft besloten om vanaf 2 juni a.s. weer te starten met de lessen! Alle lessende ruiters hebben inmiddels de mogelijkheid gehad om aan te geven of ze willen starten of dat ze liever nog even wachten. De reacties waren super positief! Vrijwel iedereen heeft zich aangemeld om weer te starten! Als het goed is krijgt ieder lessend lid een bevesting van zijn of haar instructrice wat betreft de lesdag en tijdstip. In de meeste gevallen zullen er geen veranderingen zijn. Het starten van de lessen in deze Coronatijd maakt dat we ons wel moeten houden aan de voorschriften gesteld door het RIVM. Om alles zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen heeft het bestuur een aantal maatregelen genomen waar een ieder zich aan zal moeten houden. Deze maatregelen zijn via de app inmiddels gecommuniceerd en staan voor het grootste gedeelte aangegeven in de manege en op het terrein van de manege. Het bestuur gaat er vanuit dat we ons allemaal houden aan de voorschriften en afspraken zodat er weer fijn kan worden les gereden. Zijn er vragen, opmerkingen en/of zorgen? Neem dan gerust contact op met het Coronateam. Bereikbaar op telefoonnummer 06-46141189 of mail naar coronateammaartenruiters@hotmail.com. Tot snel!! Het bestuur
Read More »
25 mei 2020

Bedankt!

Van de Vereniging tot Bevordering van de Landbouwarbeid hebben we als vereniging het prachtige bedrag mogen ontvangen van Euro 750,00 ! We zijn hier reuze blij mee! We willen dan ook heel graag de Vereniging tot Bevordering van de Landbouwarbeid bedanken !
Read More »
5 mei 2020

**Update lessen**

Beste leden, Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet 21 april jl. heeft het bestuur gekeken naar wat de nieuwe maatregelen betekenen voor onze manege. Belangrijkste wijziging op de huidige maatregelen is dat kinderen en jeugd t/m 18 jaar weer samen buiten kunnen sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Als bestuur hebben we gesproken over het wel /niet kunnen hervatten van de lessen.  Het bestuur heeft helaas de beslissing moeten nemen om vooralsnog NIET te starten met de lessen.  Met name het niet kunnen waarborgen van de regels gesteld door het RIVM, en de vele haken en ogen m.b.t. veiligheid en hygiëne heeft ons doen besluiten dat er op dit moment te veel risico’s kleven aan het les geven en les krijgen We houden de situatie uiteraard goed in de gaten. Als er een verdere versoepeling komt van de regels zullen we de beslissing om nog niet te starten met de lessen heroverwegen.  Voor nu en de komende periode blijven alle afspraken en maatregelen gewoon van kracht.
Read More »
14 maart 2020

Belangrijk!!!

Belangrijke mededeling!!! **update bericht 02-04-2020, 13.17 uur Zoals een ieder heeft kunnen vernemen zijn de noodmaatregelen die door het kabinet zijn genomen op 14 maart jl. op 31 maart jl. in ieder geval tot en met 28 april verlengd. Dit betekent dat alle maatregelen die zijn genomen mbt de manege in ieder geval ook tot deze datum of tot nader orde van kracht blijven. **update bericht 15-03-2020, 20.00 uur** N.a.v. de laatste maatregelen die de overheid genomen heeft, moet helaas ook onze manege de deur sluiten. Dit houdt in dat we voor iedereen gesloten zijn, behalve voor stalpersoneel en vrijrijders. De vrijrijders kunnen met in achtneming van strikte maatregelen en afspraken middels de vrijrijdersapp. gebruik maken van de binnen en/of buitenbak. Uiteraard gaat de verzorging van de pony’s gewoon door, hier zal het bestuur zorg voor dragen. **bericht 14-03-2020, 22.00 uur** N.a.v de recente ontwikkelingen rond het coronavirus heeft het bestuur besloten om ALLE activiteiten EN lessen vanaf maandag 16 tot en met zondag 29 maart te cancellen. Dat betekent dat er geen lessen, wedstrijden of activiteiten zijn. Wij hebben dit besluit genomen om het risico op verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen en gezondheidsrisico’s zoveel mogelijk in te dammen. Het bestuur overlegt regelmatig over de stand van zaken en zal bij nieuwe richtlijnen opnieuw communiceren. Het bestuur van PSV de Maartenruiters
Read More »