Nieuws

17 januari 2022

Lessen mogen weer

Op vrijdag 14 januari jl kondigde de regering versoepelingen aan wat de coronamaatregelen betreft. Er mogen weer gewone lessen worden gegeven, ook in de avonduren, en daar zijn we erg blij mee. Wel blijven de meeste coronamaatregelen van 12 november 2021 van kracht. Heel kort samengevat, komt het hier op neer: Er mag geen publiek aanwezig zijn bij de lessen. Mocht uit veiligheidsoverwegingen het noodzakelijk zijn dat u als ouder aanwezigbent bij de les, geef dit dan aan bij de instructie. U kunt gecontroleerd worden op eenQR-code. Maximaal 1 begeleider per lid. Ouders zonder QR-code die uit veiligheidsoverwegingen aanwezig willen zijn, stuureen mail met uw telefoonnummer naar penningmeestermaartenruiters@outlook.com voor de vrijrijders blijven dezelfde maatregelen van 12 november 2021 van kracht Nies, hoest in je elleboog Was je handen Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand Draag binnen een mondkapje (ruiters hoeven tijdens het rijden geen mondkapje te dragen) Blijf thuis bij klachten Positief getest ? Geef dit door aan de instructie of het bestuur! (06-22764038 of maartenruiters@outlook.com) We vragen wederom van iedereen om zich te houden aan de bovenstaande maatregelen. Mocht u vragen hierover hebben, schroom niet om ze te stellen. We kunnen de situatie niet mooier maken dan het is, maar we kunnen wel proberen oplossingen te zoeken voor eventuele struikelblokken.
Read More »
24 december 2021

Een nieuw gezicht

Jullie hebben haar vast al gezien, en misschien al wel op gereden. We hebben een nieuw pony op stal. Haar naam is Roos. Ze is 14 jaar, klein van stuk en heel lief. Ze kent het manegewerk goed, want ze heeft eerder bij een manege gereden. Welkom in de groep Roos! We hopen dat ze een leuke tijd bij de Maartenruiters zal hebben.
Read More »
29 november 2021

Aanpassing lesrooster

De overheid heeft vrijdag 26 november 2021 nieuwe coronamaatregelen bekend gemaakt. Deze nieuwe maatregelen hebben voor de lessen in de manege grote gevolgen. Na 17.00 uur mogen er géén lessen meer gegeven worden.De instructie heeft samen met het bestuur heel hard gewerkt aan een oplossing. Instructie, bedankt voor jullie ideeën, flexibiliteit en snelle handelen!!Voor de komende 3 weken, dus vanaf maandag 29 november t/m 19 december 2021 zal het lesrooster er als volgt uitzien: Maandag: 16.00 – 16.45 uur, YtjeDinsdag: 14.30 – 16.00 uur, PetraWoensdag: geen lesDonderdag: geen lesVrijdag: 14.30 – 17.00 uur, YtjeZaterdag: 9.00 – 12.00 uur, Brigitte (is onveranderd) 13.00 – 16.00 uur, FemkeZondag: 10.00 – 14.30 uur, Femke De lesindelingen gaan in overleg met de instructie In overleg met het bestuur en de instructie zijn er nog een paar “ruil”plekjes, wanneer de nieuwe tijden bij de eigen instructie niet gaan lukken. Ruiters met eigen paard/pony die niet in staat zijn om op de aangegeven tijden les te volgen mogen deze 3 weken op eigen gelegenheid komen vrijrijden. Vrijrijders, vrijrijden blijft toegestaan, ook na 17.00 uur, omdat dit een noodzakelijke training is met het oog op het paardenwelzijn. Geef het wel aan in de Fello-app dat je komt en houd je aan de eerder gecommuniceerde regels.
Read More »
22 november 2021

Treurig nieuws

Zondag 21 november leek een normale dag te worden voor de Maartenruiters. Maar toen de stalhulpen ‘s ochtends bij de pony’s kwamen, zagen ze direct dat er iets mis was met Bea. Er is toen meteen actie ondernomen en contact gelegd met de dierenarts. Die concludeerde dat Bea koliek had. Er werd meteen gestart met medicatie en pijnstilling. Bea werd gedurende de dag strak in de gaten gehouden door de ponyverzorgers van de Maartenruiters en de dierenarts. We zagen dat het ene moment beter ging dan het andere. Bea toonde een sterke wil en stond er soms, gezien de situatie, best monter bij. Maar helaas kon ze dat niet volhouden en overleed ze ‘s nachts alsnog. Lieve Bea, je hebt heel flink meegeholpen op de manege en we zullen je erg missen. Mocht u nog vragen hebben over dit trieste bericht, neem dan contact op met één van de bestuursleden.
Read More »
22 november 2021

Grote Clubactie

De Maartenruiters doen ook dit jaar mee met de Grote Clubactie. Een lot kost € 3,- waarvan 80% voor de vereniging is. Dus aan allen, help mee om € 1000,- bij elkaar te krijgen voor het opknappen van de buitenbak en het aanleggen van een tweede buitenbak. Zo kunnen de pony’s bij nat weer vaker naar buiten en kan er vaker buiten gereden worden. Tot dinsdag 30 november kunt u nog loten kopen via de link: https://lot.groteclubactie.nl/lot/de-maartenruiters/441819 Hoe meer loten je koopt, hoe meer kans je maakt op fantastische prijzen. De eerste prijs is € 100.000,-. De tweede prijs is 4 jaar zorgeloos rijden in een Seat Mii en de derde prijs is een Keuken Kampioen cheque t.w.v. € 10.000,-. Maar ook de andere prijzen zijn zeker de moeite waard. Neem maar eens een kijkje op https://www.clubactie.nl/lotenkopers/prijzen-uitslag/
Read More »
17 november 2021

Nieuwe coronamaatregelen

Op 12 november jl. kondigde het kabinet aan dat er strengere coronamaatregelen kwamen om het aantal besmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. De strengere coronamaatregelen gelden ook voor de sport. Zo is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar op binnensportlocaties. Helaas geldt dit ook voor De Maartenruiters. Als kleinschalige vereniging zonder vaste beheerdersbezetting in onze manege is met name de QR-code controle een uitdaging. Wij willen dan ook iedereen oproepen een eigen verantwoordelijkheid hierin te dragen. Hieronder volgt een overzicht van de maatregelen zoals die binnen onze vereniging zullen gelden. Let wel, dit kan gewijzigd worden en de richtlijnen van de overheid zullen leidend zijn. MANEGERUITERS + LESRIJDENDE LEDEN EIGEN PAARD/PONY Onder de 18 jaar, hoeven geen QR-code te laten zien. Hou je alsjeblieft wel aan debasisregels. Boven de 18 jaar, moeten een QR-code laten zien aan de instructie. Ben jegevaccineerd of hersteld ? Dan kun je aangeven dat dit genoteerd mag worden zodatde QR-code niet elke keer opnieuw gescand hoeft te worden. VRIJRIJDERS Graag via de Fello-app aangeven wanneer je wilt komen rijden, met altijd 15 minpauze ertussen om elkaar de ruimte te geven. Kom zoveel mogelijk alleen, met maximaal 1 begeleider. Leden uit één gezin mogen tegelijk komen rijden. Ben je gevaccineerd of hersteld ? Dan kun je aangeven dat dit genoteerd mag wordenzodat de QR-code niet elke keer opnieuw gescand hoeft te worden. Sta je op de lijst van gescande QR-codes, dan mag je ook met maximaal 2 ruiterstegelijk vrijrijden. Heb je geen QR-code, dan rij je ALTIJD alleen of met iemand uit hetzelfde gezin. OUDERS Er mag geen publiek aanwezig zijn bij de lessen. Mocht uit veiligheidsoverwegingen het noodzakelijk zijn dat u als ouder aanwezigbent bij de les, geef dit dan aan bij de instructie. U kunt gecontroleerd
Read More »
25 oktober 2021

Ganzenbord met pony’s

In de Herfstvakantie kregen de lessen een speel tintje. De activiteiten commissie had een levend ganzenbord met pony’s bedacht. Met veel plezier werd er gedobbeld om vervolgens naar de juiste opdracht te rijden. Zo kon het gebeuren dat je een beurt moest overslaan omdat je op de hooizolder in slaap was gevallen van het vele rijden, dan weer moest je achteraan sluiten omdat je van je paard was gevallen, of je mocht bijvoorbeeld nog een keer dobbelen. Er waren originele opdrachten verzonnen, 20 stuks maar liefst, om zo door het ganzenbord te stappen. Bedankt Activiteiten Commissie voor de leuke invulling van de lessen deze vakantie!
Read More »
5 oktober 2021

Het vervolg van Joy

In mei lieten we jullie weten dat Joy bij Rianne stond om op te knappen. Gelukkig ging het bij Rianne al snel beter met Joy. In juli kwam Joy weer terug op de manege. Omdat het uitgesloten was dat Joy ooit nog manegewerk zou gaan doen, moesten we op zoek naar een fijn thuis voor haar. Na wat hobbels, Joy kreeg bijvoorbeeld nog een hoefzweer, hebben we nu toch een mooi plekje voor haar gevonden. Ze wordt nu bereden door slechts 1 ruiter, waar ze een fijne band mee op kan bouwen en dat geeft Joy rust. We zijn super blij voor Joy dat ze nu, na een korte proefperiode, een definitief thuis heeft! We wensen haar op haar nieuwe stekje veel plezier toe.
Read More »
27 september 2021

Burendag 2021

Zaterdag 25 September was het dan zover: Burendag 2021. We gingen om 13.30 uur van start. Meteen vanaf het begin waren er al flink wat mensen, met name de jeugd. Zij gingen in de kantine aan de slag met het poetsen en invetten van hoofdstellen. Buiten aan de picknicktafel werden de zadels onder handen genomen. Er werd flink gewerkt: de reclameborden werden schoongemaakt, de kast onder de trap werd uitgemest, spinnenwebben werden met de ragebol verwijderd, de kozijnen boven aan de buitenkant werden schoongemaakt, de ramen in de opzadelruimte werden gesopt en de reling buiten werd flink geboend. In de kantine had Marion gezorgd voor allerlei lekkers, dus het harde werken werd natuurlijk ook afgewisseld met even gezellig wat drinken, eten en kletsen. Ook dit keer waren we aangenaam verrast door het aantal jeugdige vrijwilligers die meehielpen. De jongste was 10 jaar! Top gedaan allemaal en het bestuur wil iedereen hartelijk bedanken voor de inzet en de gezelligheid! Samen hebben we er een geslaagde middag van gemaakt!
Read More »
17 juni 2021

Afscheid

In maart lieten we weten dat Krissy naar Berdien ging om daar te herstellen van een peesblessure. We hoopten allemaal dat de rust haar goed zou doen. Helaas ging Krissy niet vooruit. In mei kwam de dierenarts kijken en die had slecht nieuws: de buigproef was ronduit slecht en de vooruitzichten eveneens. Duidelijk was dat Krissy geen manegewerk meer kon uitvoeren. We zijn toen op zoek gegaan naar een geschikt plekje voor Krissy. En we waren blij om te horen dat de 2e eigenaar van Krissy haar graag weer terug wilden. Ze staat daar samen met een groepje oudere pony’s, die genieten van hun oude dag. We wensen Krissy veel plezier daar en hopen dat ze in de komende tijd goed herstelt.
Read More »
17 juni 2021

NL Doet

Zaterdag 29 mei stond in het teken van NL Doet. De dag ging van start met een mooi groepje vrijwilligers. Goed om te zien was dat zich ook spontaan mensen meldden om mee te helpen. Uiteindelijk hebben we de klus geklaard met een grote groep vrijwilligers. We vonden het prachtig om te zien dat ook de jeugd zijn steentje bijdroeg. De innerlijke mens werd goed verzorgd met drinken, wat lekkers op tafel en een goede lunch, dankzij de kantinecommissie. Het was een gezellige, maar ook een productieve middag. Er werd flink geschuurd en geverfd met als resultaat dat de springbalken weer voorzien zijn van mooie kleurtjes. We willen iedereen hartelijk bedanken voor de hulp!
Read More »
7 mei 2021

Joy

Al enige tijd gaat het niet zo goed met Joy. Ze lijkt de laatste tijd in de knoop te zitten met zichzelf. Wellicht komt dit voort uit de blessures die ze heeft gehad. Dit uitte zich helaas in oncontroleerbare uitspattingen en zorgde voor veel stress bij Joy. Op dierenartsadvies mag ze voorlopig niet ingezet worden op de manege. Voor haar rust en herstel staat ze nu bij Rianne. Het fijne is dat we Joy kunnen volgen op Instagram op pagina: joy.maartenruiters. Neem maar eens een kijkje, want het is goed om te zien dat het nu al beter met Joy gaat! We wensen Joy een goede tijd bij Rianne.
Read More »
6 mei 2021

Uitslag Poiesz Jeugd Sponsor Actie

De Poiesz Jeugd Sponsor Actie is alweer ruim een maand ten einde. We hebben met z’n allen 23565 munten gespaard. Dat heeft geresulteerd in een mooi bedrag, maar liefst € 1073,-.Een officiële uitreiking van de cheques door de Poiesz zat er ook dit jaar niet in vanwege de coronamaatregelen. Dat mag de pret echter niet drukken. Het is en blijft een prachtig resultaat! Als afgevaardigde van de Maartenruiters had Desirée de Roos de eer om de cheque op te halen bij de Poiesz in Kollum.We willen de Poiesz hartelijk bedanken voor het uitschrijven van de Sponsor Actie en het, elk jaar weer, steunen van de plaatselijke sportverenigingen. En onze grote dank gaat uit naar iedereen die mee gespaard heeft en de sponsoractie tot een succes heeft gemaakt!
Read More »
7 april 2021

Een nieuw gezicht

kortgeleden hebben we Beatrix mogen verwelkomen bij de Maartenruiters. Beatrix is een lieve C-pony van 134 cm groot van het ras Welsh. Ze is met haar 23 jaar zeer fit en energierijk. Bea, of Trixie, zoals ze ook al liefkozend genoemd wordt, is heel braaf, luistert goed en vindt het leuk om een ritje met je te maken. Ze is dan ook heel geschikt voor de beginnende ruiters onder ons. Bij binnenkomst was ze nieuwsgierig en relaxed. Natuurlijk zal ze nog even moeten wennen, maar we denken dat ze zich thuis zal voelen bij ons. We wensen haar veel plezier en een leuke tijd toe bij de Maartenruiters.
Read More »
20 maart 2021

Krissy

Krissy is vanaf 19 maart uit logeren. Krissy kampt al enige tijd met een peesblessure. Helaas is ze daarmee niet in te zetten voor manegewerk. Gelukkig hebben we Berdien bereid gevonden om haar de training, aandacht en liefde te geven die nodig is voor een goed herstel. Dit zal wat tijd kosten. Daarom wordt er in het najaar van 2021 gekeken hoe Krissy er voor staat. We zijn erg blij dat Berdien deze taak op zich wil nemen en we wensen haar en Krissy veel succes de komende maanden. Uiteraard blijven we de vorderingen op de voet volgen!
Read More »
12 maart 2021

Buitenbak

In februari werd de binnenbak onder handen genomen. Begin maart was de buitenbak aan de beurt. Er is gesleept, geëgaliseerd en de bomen langszij zijn gerooid. De bomen zijn afgevoerd en de grond is ook daar geëgaliseerd zodat het er weer netjes uitziet. De komende maanden zal bekeken worden of de drainage nog goed werkt. Met andere woorden: we zijn klaar voor het buitenseizoen. Nu nog wachten op mooi weer, zodat er buiten lessen gegeven kunnen worden.
Read More »
12 maart 2021

KNHS loterij

Onze vereniging doet mee aan de KNHS loterij. Er vallen prachtige prijzen te winnen, zoals 1000 euro shop tegoed bij Agradi, een verzorgingspakket van Agradi of een starterspas. En wat te denken van een Masterclass van Horseriding.Academy, of kleding van KNHS. Één lot kost slechts € 2,- en 80% daarvan gaat naar onze vereniging. Een win win situatie dus! Steunt u ons ook? Koop een lot (of meerdere natuurlijk) op https://knhsloterij.lotify.com/
Read More »
12 maart 2021

Rhinopheumonie virus

Naar aanleiding van de uitbraak van het Rhinophemonie virus in Valencia is er onrust ontstaan bij paardeneigenaren en paardensportaanbieders. Het bestuur van de Maartenruiters heeft hiernaar gekeken en besloten in deze kwestie de aanbevelingen te volgen van de KNHS en KNMvD (Koninklijke Maatschappij voor Dierengeneeskunde). Deze stellen dat verspreiding van het virus voornamelijk plaatsvindt door direct contact tussen paarden of door samen stallen in één ruimte. Ook kan de mens via kleding en handen het virus overdragen. Om verspreiding te voorkomen adviseren de KNHS en KNMvD het volgende:– vermijd zoveel mogelijk contact met paarden van andere stallen – goed douchen + schone kleding en schoenen dragen– voorkom direct contact tussen de paarden onderling– bij ziekteverschijnselen bij het paard, isoleer het dier, ga er niet mee op pad en waarschuw de dierenarts. Naast deze maatregelen gelden de corona maatregelen, die eveneens verspreiding kunnen voorkomen:– houd 1,5 meter afstand– desinfecteer je handen goed De KNSH ziet geen aanleiding om verder maatregelen te nemen en het bestuur van PSV de Maartenruiters deelt dit standpunt. voor meer informatie over het virus en de maatregelen kunt u lezen op de website van de KNHS https://www.knhs.nl/nieuws/2021/knhs-en-fnrs-volgen-advies-sectorraad-paarden-naar-aanleiding-van-uitbraak-rhinopneumonie-in-valencia/
Read More »
4 maart 2021

Binnenbak

De binnenbak van de Maartenruiters stond al een tijdje op de planning om aangepakt te worden. Afgelopen februari was het dan zover. De mannen van Loonbedrijf G.D. de Vries uit Hallum gingen aan de slag. In twee dagen tijd haalden zij de oude zandlaag eruit, werd de bak geëgaliseerd en brachten ze een nieuwe zandlaag aan. De nieuwe zandlaag moet natuurlijk nog even inwerken, maar de eerste indruk is goed. Top en snel werk van de mannen! Verder wordt er gewerkt aan vervanging van de sproeiers zodat de bak ook weer goed gesproeid en onderhouden kan worden. Laat de versoepeling van de coronamaatregelen maar komen. De bak is er klaar voor!
Read More »
3 maart 2021

Missy

Vanaf het moment dat Missy bij de Maartenruiters kwam, was zij al gevoelig op de voor hoeven. Toen dit steeds meer begon op te spelen, heeft het bestuur de hulp ingeroepen van de dierenarts om na te gaan wat er aan de hand was. Missy bleek osteolyse (verdwijnen van botweefsel) en artrose vorming te hebben. Dit is helaas niet te genezen en de verwachting is dat het steeds erger wordt. Hierdoor kan Missy geen manegewerk meer verrichten en hebben we afscheid van haar moeten nemen. We hadden graag een mooi afscheid geregeld voor zowel de ruiters als Missy zelf, maar door de coronamaatregelen was dat helaas niet mogelijk. Gelukkig heeft Missy inmiddels een liefdevol plekje gevonden bij haar oude eigenaresse, waar ze alle rust en aandacht krijgt die ze verdient. Lieve Missy, bedankt voor je inzet en vriendelijkheid. De Maartenruiters zullen je missen! We wensen je veel rust, liefde en plezier toe in je nieuwe, en tevens oude thuis.
Read More »